Nieuws

Griep... grieper... griepst

30 januari 2017
WAT IS HET ?
Griep is geen verkoudheid.  Griep  wordt veroorzaakt door het ultra-besmettelijke  griepvirus of influenza-virus.  Dit virus nestelt zich in de bovenste luchtwegen en veroorzaakt daar een infectie die ook de rest van je lichaam aantast.

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN ?
Griep wordt vaak verward met een zware verkoudheid omdat er dezelfde symptomen optreden zoals keelpijn, hoesten, neusloop en niezen. Maar anders dan bij een verkoudheid begint griep vaak plotseling, met hoge koorts en koude rillingen. Bij griep heb je ook last van hoofdpijn en spierpijn in armen en benen.

HOE KRIJG JE GRIEP?
Als je praat met iemand die griep heeft,  kan je al ziek worden. De virussen verspreiden zich immers via vochtdruppeltjes in de lucht en worden zo door anderen  ingeademd . Ook handen schudden of zoenen met iemand die griep heeft,  kan je ziek maken.

HOE LANG HEB JE LAST ?
Griep kan je  behoorlijk onderuit halen. En helaas moet je ’t ook gewoon uitzieken. Griep gaat meestal vanzelf weer over. De koorts en de pijn verdwijnen na  5 tot 7 dagen. Maar het kan nog wel een paar weken duren voor je je weer helemaal fit voelt. 
Soms gaat griep niet vanzelf over en kunnen er complicaties optreden zoals een longontsteking.  Sommige mensen lopen meer gevaar op zulke complicaties. Het gaat o.a.  om mensen  met hart- en vaatziekten, om diabetici en om 65-plussers.  Deze risicogroepen laten zich dan ook het best ieder jaar vaccineren tegen het griepvirus. Dat gebeurt  tussen half oktober en half november.
Het vaccin kan griep in de meeste gevallen voorkomen. Slaat het virus toch toe, dan zorgt het vaccin ervoor dat de griep minder ernstig is en voorkomt het mogelijke complicaties.

HOE BEHANDELEN ?
Zoals gezegd moet je ‘t helaas uitzieken.  Je kunt wel iets nemen tegen de koorts en de pijn, zoals bijv. paracetamol ( asperine, dafalgan,…). Rust ook veel – sporten is nu echt niet aan de orde!- en drink veel water. Door de koorts verliest  je lichaam veel vocht.  Bovendien helpt het water de afvalstoffen in je lichaam sneller af te drijven en  je weerstand op te bouwen.

HOE VOORKOMEN ?
Een griepvaccin kan dus soelaas brengen.  Maar wie zorgt voor voldoende weerstand,  wordt minder snel ziek. Dus veel verse groentjes, veel frisse buitenlucht en gezond sporten!
 


 
www.ogvorselaar.be
Kom kennismaken met het G-voerbal tijdens het G-footfestival op zaterdag 6 oktober'17 van 10u tot 13u op de terreinen van de… Meer >
 
Beste Alle spelers, trainers, afgevaardigden, vrijwilligers en bestuursleden die nog geen foto hebben laten maken voor het… Meer >
 

Hatsjie... verkouden.

26 oktober 2016
WAT IS HET ? Verkoudheid is geen griep ! Verkoudheid is een infectie van de bovenste luchtwegen (neus en keel ).  Een virus is… Meer >
 
Evenementen
zondag 22 oktober 2017
Activiteit Ontbijt 08:00 Ons Genoegen Vorselaar
vrijdag 10 november 2017
Activiteit BAL INTERNATIONAL 20:00 OGV
donderdag 28 december 2017
Activiteit Kerstfeest 17:00 Ons Genoegen Vorselaar
Onze hoofdsponsors
Terug naar boven